DAG 6: Upptäcka Shanghai

Hej!!
Idag vaknade jag upp i Shanghai och åkte över till en udde med skyskrapor och häftiga byggnader. Började med att kolla på Pearl Tower och skulle sedan gå utmed floden där det var fin gångbana. Råkade gå förbi en kiosk där de sålde biljetter för båttur på floden. Nappade direkt och hoppade på båten som precis skulle avgå. Den körde fram och tillbaka åt två olika håll och 45 min senare var den tillbaka. Det var häftigt men jag hade kunnat leva utan det. Det var fullt med asiater på båten som tog kort hela tiden. Vissa kom fram och ville ta kort med mig och en man ville ta kort hela tiden, så tillslut tröttnade jag och gick till ett annat ställe på båten. När båten var iland promenerade jag längs vattnet ner mot de andra kända skyskraporna. Jag orkade inte betala för att åka upp och kolla på utsikten, så jag åkte upp till den restaurang som låg högst upp i ett torn(våning 68). Jag frågar kyparen om jag bara kan beställa en öl.. och han säger att tyvärr har de bara 3-5 rätters menyer där. Jag får kolla på menyn och är ärlig och säger: detta är för dyrt för mig, jag ville egentligen bara kolla på utsikten. Han leder mig in och så får jag snabbt kolla ut och ta kort. Inser sen att det var en Michelin restaurang jag var på och skäms lite.. Lameloise hette den. Jag åker ner ingen och tänker ta nya tag i morgon.
 
Jag tar mig sedan till en lokal färja som tar mig över till min sida stan. Går sedan för att hitta Yu Garden som jag fattat ska vara någon park men lyckas inte hitta det. På färjan träffar jag en tjeckisk kille (klart han hette Pavel) som har varit i Shanghai några dagar och snart ska åka tillbaka till Beijing där han pluggar. Han berättar om Rouge Bar som ska vara ett häftigt ställe och förklarar hur jag kan få gratis inträde och gratis drinkar. Är trött i benen och mobilens batteri på väg att dö så jag går hemåt och vilar och äter.
 
Jag blir mer och mer taggad på att gå till den där baren Pavel pratade om och försöker få med Spanjorskan som jag tidigare träffat. Hon och hennes kompis hade andra planer och jag går då upp i baren på hostellet för att se om man kan få med sig någon. Där är helt tomt... jag gick ner till mitt rum igen, kände mig väldigt ensam och läste ett brev från Mathilda "När du behöver en vän". Ett fint, värmande och peppande brev som fick mig att faktiskt inte känna mig så ensam. Jag blev taggad och efter snack mer fler kompisar kom jag fram till att jag drar dit själv. För att jag skulle kunna använda Pavels tips och gå in gratis och få gratis drinkar behövde jag vara där mellan 22-23. Jag åkte dit tidigare för jag ville inte vara ute för sent. Kollade även med hostelet vad de skulle kosta att ta taxi hem och tog ett kort med hostel-adressen på kinesiska. När jag kom fram gick jag och skulle ta ut pengar för jag fick för mig att det var ganska dyrt med dricka på baren. Jag försökte slå in koden 3 gånger och tillslut spottar maskinen ut kortet och säger att jag skrivit fel kod. Vad jag inte förstod var att siffrorna på vissa automater sitter på andra ställen än så som vi har i Sverige.. så fast jag tryckte på "rätt" siffror för mig, så satt de på andra ställen..
Jag går vidare mot baren och är precis vid vattnet så tar en titt vid floden först, så fint med alla skyskrapor som lyser upp i mörkret. Kommer tillslut in på Rouge Bar och den har utsikt över hela udden med skyskrapor. Jag kom dit innan 22 så jag struntade i Pavels tips. Jag betalade och gick in och då ingick en drink. Inne är det ganska lite folk för det var fortfarande tidigt. Jag står och njuter av utsikten och tycker mig höra något svenskt ord från några. Ursäktar mig och frågar männen framför om de pratar svenska, vilket det gjorde!!
Jag hänger med dem ett tag och det är tydligen ganska högt uppsatta på ett företag i Göteborg. De har jobbat på Volvo innan så vi pratar en del om de och de bjuder mig på drinkar (tur för mig för jag hade ju inga kontanter kvar, och pappa: de var snälla gubbar med lite för mycket pengar, så inga snuskgubbar ;)). Vi snackar på ganska länge om allt och inget innan jag börjar ta mig hemåt. Börjar gå för det tog bara 20 min men två taxis stannar mig och vill erbjuda körning. Hostellet sa att jag skulle ge max 20RMB och taxi-gubbarna vill ha 100.. Jag tackar nej och går hem istället. Stannar på vägen och köper dumplings, vilken nattamat (dessa var väldigt goda!)!!
Jag är glad att jag gick ut själv och fick se en häftig bar, utsikt och dessutom träffa roliga svenskar!
Jag kände mig heller inte rädd eller osäker någonstanns. Det är dessutom så många poliser där det är mycket turister så det finns alltid någon att be om hjälp. 
 
Ute med båtturen: 
Pearl Tower är det med en boll på sig, de långa smala: 
Promenad längs floden:
Ett väldigt speciellt hus, ser gammalt ut längst ner och sen massa glas ovanför: 
Utsikten från våning 68(Michelin restaurangen Lameloise): 
Gick även förbi massa små marknader+ tusen mopeder. Alla åker moped här, gammal som ung och de är knäppt tysta.. man hör dem inte och de kör som galningar.
 
Juste!! Jag var på fotmassage innan jag gick hem. Låg ett precis vid hotellet. Verkar vara poppis för de kom in många locals medan jag var där. En som jobbade där sov i en stol bredvid mig och snarkade så högt.. medan de masserade hade de på kinesisk tv och sätt och kollade undertiden. Kändes väldigt ovant men de var ju väldigt Skönt även om han inte tittade på min fot hela tiden ;)
Utsikten från baren (man kunde få samma utsikt från marken nere vid floden med, detta var kanske bara 5-6 våningar upp: 
 
 
//Klara

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt att ta del av ditt äventyr Klara och oj vad du får se och uppleva saker.
Häftigt av dig att gå in på en Michelin restaurang för att fota :) men du missade nog en god middag där ;)
Ha ha vad jag gillade din kommentar till din Pappa <3 bra att du hjälper honom att vara lugn. Och visst är brev/ meddelanden från vänner hemma betydelsefulla, jag förstår dig till fullo <3
Klokt att ta hand om dina fötter så de orkar promenera vidare på ditt äventyr.
Ha det gott
//Helene S

Svar: Åh kul du tycker det!! Haha ja det blev lite fel men tänkte att det kanske går om man är ärlig.. Och det gjort det! ;)
Ja det är ju dumt de oroar sig i onödan.. Haha.
Även om man visste innan att många betyder mycket blir det så lätt att märka nu när man är ensam i en okänd stad/land!❤
Jag får nog gå på fler fotmassager.. oj vad jag går!!
Ha det bra du med 😍
Klara Albertsson

2019-09-24 @ 12:51:25
Postat av: Pappa

Bra med lugnande kommentarer... ha det innan du plötsligt är i Tokyo.
Jättekul att läsa din blogg. Be careful out there!
Pussa

Svar: Haha ;) Japp nu sitter jag plötsligt i Tokyo och väntar på mamma och gänget 😍 håll ställningen med Anton hemma! Det ska jag ❤ pussa
Klara Albertsson

2019-09-24 @ 14:43:21
Postat av: Mamma

Ses snart ❤

Svar: Bara 1h kvar 😍❤
Klara Albertsson

2019-09-24 @ 22:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0