DAG 35: Angkor wat!!

Hej!!
Kl 3.55 ringde alarmet.. vid 4.20 skulle vi bli hämtade. De hämtade oss med Tuk-tuk och det tog kanske 40 min totalt att komma dit, men då stannade vi och köpte inträde med.

Vi började på det största och mest kända templet Angkor Wat. Där var vi och såg solen gå upp över templet.
Det var som två små sjöar(stora pölar) på båda sidorna av gången till templet. Folk trängdes vid strandkanten där för att få den bästa bilden!
Vi tog lite kort på templet och sedan gick vi på motsatt strandkant och tog kort på alla turister. Solen gick upp ganska snabbt men man såg den inte över templet förrän en ganska lång stund senare.

Vår guide berättade lite om templet innan vi gick in. Han berättade bland annat att de fanns olika bibliotek i och runt templet. Kungen tyckte det var viktigt att alla skulle kunna utbilda sig. Biblioteket utanför templet var för "slavar" och fattiga och sedan fanns de olika nivåer upp till hans egna bibliotek. När vi skulle in i templet sprang Erika och jag längst bort direkt för vi tänkte att folket inte hunnit komma dit. De hade de knappt och vi var i princip ensamma där. Vi gick runt och tittade och försökte ta häftiga kort..
Inne i templet på vissa ställen var det fladdermöss i taket. De luktade så äckligt där de bodde..

När vi hade gått runt i templet och försökt ta "influens"- bilder gav vi till slut ut. Vi gick och beställde lite frukt och kaffe som frukost.
Vi satt och åt ca 30 min innan det var dags att ta sig ut från templet och träffs gruppen.
När alla var samlade åkte vi vidare med tuk-tuk till tempel nr 2. Detta templet hade ansikten åt olika håll vilket såg väldigt häftigt ut. Har för mig att ansiktena symboliserade olika saker men att de viktigaste ansiktet var mot öst, där solen gick upp. Templet heter Bayon Temple. Efter att gått runt i templet en stund satte jag och Erika oss i skuggan och bara kollade på alla Kinesiska turister. De beter sig så roligt och ska alla ha exakt samma foto. De är så högljudda med och surrar runt.. haha men de gav oss ett skratt!

Utanför templet var det väldigt många apor. Jag tycker inte riktigt om apor så försökte hålla mig på gott avstånd för en bild. Erika gick nära och kollade på dem och var inte lika rädd. En apa försöker ta hennes vatten och leker med hennes kjol. Sen springer en större apa med ett barn på magen emot henne och skrämmer bort den mindre apan. De var som att "mamma"-apan skällde ut den lite mindre. Haha Erika klarade sig iaf!

Vi åkte sedan för att äta lunch(klockan var 9.30 men vi hade varit uppe så tidigt). De kändes konstigt att beställa in nudlar eller ris så tidigt så jag tog några vårrullar. Det var dock skönt att sitta i skuggan och vila lite.

Vi åkte sedan vidare till tempel nr 3 som hette Ta Prohm. Här spelades Tomb Raider in och de berättade att de hade betalt 40 miljoner dollar för att vara där i 3 mån och spela in. De ville inte stänga av templet helt så de spelade in halvdagar och lät templet vara öppet som vanligt resten av dagen. Det var ett väldigt häftigt ställe med träd som växte uppe på templet. Träden var så sjukt stora och på vissa ställen hade templet gått sönder eller fått förstärkas upp. Det var väldigt häftigt att gå runt och se rötterna som såg ut som gigantiska ormar eller bläckfisk-armar. Träden var över 150 år och vissa tom över 200 år.

Efter träden (Ta Prohm) åkte vi till ett fjärde och sista tempel som hette Banteay Kdei. Då var jag ganska trött på tempel och träden hade varit så häftiga att vi mest bara sprang igenom detta. Klockan började bli 11 och jag ville bara hem och sova.

Det kändes sedan som en evighet att åka tuk-tuk tillbaka till hostelet. Det var skönt för det fläktade.. Men hade varit skönt med buss för då är det lättare att småsova. Men efter va 30 min var vi framme igen.

Då hade Mattias vaknat till liv och vi fick träffa honom igen! De var väldigt kul att ses och snacka igen men jag var så trött så jag gick och tog en powernap nästan direkt.

Efter vi hade vilat ett tag la vi oss vid poolen och tog det lugnt. Vi hängde där ett tag tills jag blev uttråkad och det började regna lite.
Jag gick till rummet, till receptionen och till social-area för att hitta något att göra. Tillslut kom Erika efter poolhäng och dusch och vi kunde gå ut och käka lite. Vi går till favvo-stället som vi redan har hittat.. :)

Efter vi hade ätit gick vi tillbaka till hostelet där vi hängde med Mattias och de kompisar han hade träffat där. Det var ett stort och roligt gäng!

Vi gick sedan en sväng på en kvällsmarknad och Erika shoppade lite kläder. Jag köpte en kylskåpsmagnet.

Mattias och gänget gick hem men jag Erika och en finne som heter Topi gick för att ta en öl.
Efter ölen gick vi tillbaka till hostelet men mötte då ett gäng killar vi pratat lite med tidigare som undrade om vi inte skulle med ut. Vi hängde med dom ut och dansade och det var så kul!!

Angkor wat: de stora mest kända templet

 
 
Folket som kollar på soluppgången!
 
Precis när vi tar kortet hör jag hur en man trillar i vattnet.. Hahaha.
 
 
 
Försökte ta lite coola bilder..
 
 
Vet inte om vi lyckades??
 
Fladdermössen:
 
 
Långa gångar och fina målningar: 
Färgen är kvar sen såå lång tid!
 
Sedan iväg till tempel 2 med ansiktena: 
 
 
 
 
De kinesiska turisterna.. 
 
Attack-aporna.. :) det var den mamman som räddade Erika! ;)
 
Träd-templet: 
 
 
Sååå stora rötter!! Man ser knappt templet.
 
Trädet som är känt från Tomb Raider.. Vi var inte ensamma här heller.
 
Ett mindre känt men så häftigt träd!
 
 
 
Sista stället.. tog bara 1 bild här: templena är så gamla så de håller på att ramla isär.
 
Middag på favvis-stället. Så gott och så billigt! Och Erika med stora burken sambal!!
 
Kul att ni läst!! 
 
Ha det bäst!
 
//Klara 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kul att läsa 😍

2019-12-11 @ 19:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0