DAG 20: Dagstur till Ninh Binh

Hej!!

Idag åkte jag och Mattias iväg på en dagstur som hostelet ordnat. Jag tänkte tagit en vilodag men det ska regna i morgon så tar den då istället.

Bussen hämtade oss vid 7.30 och vi åkte ca 3h innan vi var framme vid första stoppet. Vi hade en så rolig guide som sjöng för oss, bad oss sjunga med och skojade massor. Han berättade även en del om dit vi skulle och vad vi åkte förbi.
Vi stannade vid ett tempel och kollade runt. Det såg ut lite som templena i Kina men inte lika färgglatt. De var väldigt mycket turister där också så jag orkade inte riktigt kolla runt. Fick även låna en lång kjol att ta på mig för jag hade en kort klänning (visste inte att vi skulle till ett tempel).

Sedan åkte vi kanske 20 min och kom till ett ställe där vi lånade cyklar. Vi cyklade i ca 30 min totalt men stannade och tog en del kort. Det var väldigt fint där med och de var massa hästar som gick lösa.
Trafiken körde fortfarande ganska galet, fast de var mycket mindre trafik(typ en landsväg). De körde långt ifrån oss som cyklade men var bara några decimeter ifrån hästara. Hästarna brydde sig inte om dem men det såg ändå läskigt ut när de körde så nära dom.
Vi stannade på ett ställe där guiden ville ta kort på oss. Han bad oss posera på väldigt konstigta sätt. Först skulle vi hålla hand och hoppa, sedan titta på grannen mitt emot, sen skulle vi ta upp ett ben. Förstod inte riktigt varför men det var roligt! ;) 

Man kunde ställa in sadeln på cykel själv och två gånger lyckades min sadel åka ner till minsta läge medan jag cyklade. Det såg väldigt roligt ut. 

Vi cyklade tillbaka och åt buffé på ett väldigt turistigt ställe. Det var gott men inte som de lokala gatuköken.

Vi åkte sedan vidare med bussen till en annan magisk plats. Vi åkte båt på en flod som gick genom bergen och in i grott-tunnlar under bergen. Det var så många båtar och väldigt mycket folk men det var otroligt fint ändå. Vi såg apor och en kungsfiskare, den var så färgglad!! Försökte ta en bild men den blev inte så bra..

Vi åkte på båten i kanske 40 min, så lugnt och tyst! Floden vi åkte på hette Tam Coc som betyder "tre grottor". Man fick låna hattar för solen och vi såg ju ut som riktiga vietnameser!!

Därifrån åkte vi ca 20 min buss igen till ett ställe som hette Mua Cave. Det var dock igen grotta som jag först trodde, utan man gick uppför såå många trappor för att sedan komma till en fin utsiktsplats. Det var även en historisk plats men minns inte vad den var till för.. nedanför låg ett helt fält av lotusblommor och de var väldigt vacker natur där. Man kunde även se floden vi åkte på tidigare.

På kvällen gick vi ut och åt tillsammans och sedan blev det hem och sova.

Låter kanske som en stressig dag men det är skönt med lite bussresor för då får man tid för att verkligen vila.

Stop vid templet: 

 
 
Viadare till cykelturen:
 
Jag när sadeln var i minimum läge.. ;) 
 
Hästarna!
 
Gänget: 
 
 
Utsikten: 
 
 
Guiden insisteradepå att ta kort på oss och att vi skulle gå mot kameran, det blev ändå ganska bra! 
 
 
På floden: 
 
 
En av tre grottor vi åkte igenom, det var väldigt lågt på vissa ställen så man fick se upp så man inte slog i huvudet
 
Mer utsikt från båten: 
 
 
Här ser man hur han ror med fötterna!! 
 
 
Precis innan Mua cave, en flock buffalos 
 
 På väg upp mot utsikten gick man igenom ett tillgjort men fint litet område (man kan svagt ana lite av trapporna i bakgrunden): 
 
 
Sedan tog vi oss upp för alla trappor!
 
Där hjärtat är är en brygga mitt i lotusfältet.
 
Utsikt över floden där vi åkte: 
 
 
 
Sedan gick vi ner hela vägen igen och ut bland lotusblommorna: 
 
 
 
 
Vi hade lite tid innan bussen skulle gå så gick runt i området: 
 
 
Maten den kvällen: När vi satt här kom polisen förbi. Folk som hade restaurangerna fick panik och tog snabbt undan borden och stolarna de hade för långt ut i gatan. De är tydligen olagligt att servera för långt ut i gatan så polisen kör förbi ibland. Vi kunde sitta kvar men andra fick resa sig upp med sin mat för de satt för långt ut i gatan så borde behövde tas bort. 
 
Jag har det såå bra!! Hoppas ni med har det :D 
 
//Klara

Kommentarer
Postat av: Pappa

Vilken dag!

2019-11-17 @ 19:36:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0