DAG 11: Bad, museum och Odawara slott

Hej!! 

Sov såå bra på golvet! Breda madrasser och skönt att sova själv (jag och mamma delar säng på andra boendet).
Vi gick ner och tog ett dopp innan frukosten. Innan man badade skulle man duscha av sig och när vi kom in till duscharna var det plastpallar man skulle sitta på. Det fanns schampo, inpackning, scrub o massa gott som man kunde använda. Det kändes väldigt konstigt att sitta där på en pall och duscha av sig (särskilt när alla badade nakna). När man sedan gick ner i det ca 40-gradiga vattnet skulle man lägga handduken man skrubbat sig med på huvudet. Det såg väldigt roligt ut och vi försökte snurra fast den på huvudet istället för att den inte skulle ramla av. Vet inte riktigt varför man gjorde så men tror det var för att man skulle hålla huvudet lite kallt. Det gick inte att sitta med hela kroppen i länge för det var så varmt!! Men det var väldigt skönt.
Efter badet testade vi lite massage stolar och grejer som var i omklädningsrummet. Mamma testade en som masserade fötterna genom att vibrera och det var nog mer kul än skönt ;).
Sedan tog vi på oss kimonosen och mötte killarna för frukost.

Frukosten var tradionell Japansk och självklart var det fisk.. bild finns längre ner!
Det var även en väldigt märklig skål med bönor i. Bönorna skulle man blanda runt och ju mer man blandade, ju mer "geggigt" blev det. De var någon slags röra som liknade slimeigt spindelnät. Jag hade tyvärr svårt för det på grund av både smak, konsistens och hur det såg ut.
Jag åt mest ris med soya och kaffe istället för te som Japanerna nog hade tagit.

Vi packade sedan ihop, sa hejdå till Yukiko och tog oss till ett utomhus museum. Museumet var väldigt häftigt och låg med bergen runt sig. Picasso hade lite grejer där och några fler kända som jag inte minns namnen på.. :) Det var mer som en park med lite statyer i sig.

Vi åkte sedan lite närmare stan och kollade på ett slott. Slottet var väldigt fint utanpå. Inuti var det ett museum men det mesta stod på japanska så man förstod inte så mycket. Det var även helt renoverat inne i slottet så det såg inte ut som ett slott. Högst upp var det dock fin utsikt med både berg och hav!
Summa summarum var det häftigt att ha sett men inget wow!
Utanför slottet var det en till byggnad med en ninja-utställning. När vi gick över till den gick vi förbi en liten permanent bur med apor. Det stank och var så många små apor i det trånga utrymmet. Det var inte så kul att se :(.
Ninja-utställningen förstod jag heller inte så mycket av men det var kul att se hur de var klädda. När jag tänker på ninjor och samurajer tänker jag stora, biffiga krigare. På kläderna vi såg verkar det inte som de var så stora om man jämför med oss.. aldrig tänkt på det men japaner är ju inte så stora så även om samurajerna var stora Japaner var de ju fortfarande ganska små.. :)

Vi åkte sedan och åt en väldigt god rätt som jag inte minns vad den hette.. Vi trodde den skulle vara vegetarisk men det visade sig att de låg köttbitar lite här och var. De vill gärna blanda in kött i allt och verkar ogärna äta vegetariskt.

Sedan åkte vi ca 2h hem och vilade lite innan vi gick ut och åt. Minns att jag var vrålhungrig då och det dröjde tills vi hittade ett bra ställe. Mitt humör var inte det roligaste.. :)

Bra dagar i bergen i alla fall!!

Här kommer lite bilder(VARNING FÖR NAKET!! ;))

 

Duschrummet:

I badet: 

Mamma får massage:

Frukosten:

Museumet:

 

Slottet (Odawara castle):

Maten och öl! Är det semester så är det ;) 

Dags att helt lämna bergen:  

//Klara 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0