DAG 52: Singapore rundtur (37000 steg!!)

Hej!!
Idag tog jag en väldigt lugn morgon. Jag var såå trött även om jag hade sovit närmare 10h..
Jag gick till ett ställe runt hörnet och åt frukost. Det var väldigt god frulle.. men den kostade 180kr!! Jag njöt i varje tugga.. ;)

Jag gick sedan mot vattnet och gick utmed Marina Bay och mot parishjulet och de gigantiska hotellet Marina Bay Sands. Jag gick sedan till Gardens by the bay och ut till Flower Dome och Cloud Forest. De var som två gigantiska växthus där de hade så mycket växter. Jag började i Cloud Forest. Där var ett fint vattenfall och som ett berg fullt av växter och grönt. Man kunde även gå upp på en "Cloud walk". Då gick man på en gång över alla växter runt de berget. Vad jag glömde innan jag gick ut där var att jag är höjdrädd. Fick lite panik när jag tittade ner och skyndade mig vidare. Man fick nedåt hela tiden så de blev lättare och lättare. Det var ett väldigt häftigt ställe men också lite märkligt.
Sedan gick jag till Flower Dome men det var inte alls lika häftigt. De var som att de hade gjort Flower Dome först och att Clouds Forest var en coolare uppdatering.

Efter jag kollat in kupolerna gick jag genom Marina Bay Garden och kollade på träden. Jag gick nästan vilse och fattade inte riktigt hur jag skulle komma ut. Jag gick utmed ett "jul-land som de hade gjort vid träden där man var tvungen att betala inträde. Tillslut kom jag dock runt allt och kunde gå till Marina Bay Shopping. 

Där mötte jag upp en spanjor som heter Xsorribas. Vi träffades för 3 år sedan på surfcampet jag var på i Bali. Vi har hållt kontakten lite sporadiskt genom Instagram och jag hade kollat om han ville ses och visa Singapore som han har bott i i 2 år nu. 

När vi sågs hade jag gått ca 13000 steg och var redan trött i benen. Jag hade bara mina sandaler på mig.. som dessutom var väldigt halkiga. De var inte de bästa skorna för att gå mycket i. 

Vi började iaf gå! Vi mötte som sagt vid Marina Bay Shopping och gick sedan mot Chinatown. Jag berättade att jag tyckte att alla byggnader med träd och växter var så häftiga. Vi började därför med att gå förbi ett sådant hus. Vi gick sedan vidare mot chinatown och kollade in på en food court/matmarknad. De var så många små stånd där inne. Xsorribas berättade att en av stånden där inne hade fått en Michelinstjärna. Klockan var närmare 18 när vi var där så jag passade på att testa en väldigt traditionell Singapore rätt. Den bestod kort o gott av ris och kyckling. Vad jag förstod det som var sibgspirw väldigt fattigt förr och då var det mest ris och kyckling som gällde. 

Vi gick sedan förbi fler häftiga hus med massa växter, ett pubkvarter, fina byggnader och en kyrka som de har gjort om till massa små-resturanger. 

Vi gick sedan till ett område som heter Bugis, haha tycker det låter så roligt! (Jag säger det som Buggis). Där fanns det en moské och gatan som ledde till moskén var döpt till "Arab Street". Haha de var lite roligt att de på riktigt hade döpt gatan till det. 

I området fanns en mysig gränd med massa resturanger och barer. Det var en av få gränder där det var okej med graffiti, så alla hus var väldigt färgglada. De fanns små locala hantverksaffärer och på kvällarna brukar det vara livemusik på pubarna. 

Vi gick sedan tillbaka till Marina Bay och Xsorribas släppte av mig så jag kunde se ljusshowen som Marina Bay Sands Hotell hade. Så snällt av honom att visa mig runt i timmar!! 

Jag kollade på ljusshowen och gick sedan till Gardens By the bay för att kolla på träden där. Det brukade tydligen vara en ljusshow där också. Jag kom dit precis när en show började men hittade inte riktigt någon bra plats. Showen höll på ett bra tag och undertiden försökte jag hitta bättre ställe att stå på. Tillslut gav jag upp och gick tillbaka mot hotellet och MRT'n. När jag går tillbaka så hittar jag bästa platsen! Precis ovanför rulltrapporna upp till en gång över till hotellet. 

När jag tagit ett gäng bilder går jag för att leta reda på MRTn. Det är inte så långt att gå hem men jag var så trött i benen.. 

När jag kommer till Chinatown igen går jag till en matmarknad. Den har nästan stängt för klockan är snart 22. Jag beställer nnågot slags indiskt bröd(inte naan) och kyckling. Kycklingen hade massa ben i sig så den var sådär.. men alla smaker var super goda!

Efter maten gick jag hem och däckade nästan direkt. Jag åt först en KitKat med smak av "cookie dough" och de är nog nya favvisen nu!! Sen däckade jag väldigt snabbt! 

Varning för väldigt många bilder... såg så mycket idag under mina ca 37000 steg... i regn..

Frukosten: avovadomacka, scramble eggs, tror de var palsternacks chips och Chai latte 
 
Började ta mig från Chinatown mot vattnet: 
 
De gick runt och sprutade något som lämnade denna rök.. vet inte vad det var men såg häftigt ut! 
 
Väldigt halt.. De var på en sån metall platta jag ramlade.
 
Träd överallt i huset, syns kanske dåligt men det såg riktigt häftigt ut! 
 
Nere vid vattnet fanns lite konstverk: 
 
 
Marina Bay Sands Hotell: de ser ut som den ska flyga iväg snart... och så är det träd högst upp! Helt sjukt byggnad. 
Ser så trött ut.. och jag var trött men förstår inte hur, sov nästan 10h..
 
Såg parishjulet: 
 
Sedan var det dags för Cloud Forest, börjar med ett sjukt högt vattenfall när man kommer in:
 
Här kunde man gå: 
 
Nere igen och på säker mark igen: 
 
Flower Dome var verkligen bara lite blommor och massa Julpynt.. inget att se: 
 
Träden i Marina Bay Garden: 
 
 
 
Sen mötte jag Xsorribas och vi började gå runt.
 
Chinatown
Matstånden, alla hade inte öppet men det var på båda sidor och en sådan här hall till. 
Traditionell rätt + Tiger från Singapore 
 
En pubgata (kolla kranarna på huset!!)
 
Kyrkan där de var resturanger och pubar i: 
 
 
En bakgata med alla AC's, ser helt galet ut! 
 
Vid det arabiska kvarteret: 
 
 
Vidare mot vattnet igen: 
 
Lite av ljusshowen: 
 
 
Ner till träden och trädgården: 
 
 
Den bättre platsen där jag skulle stått: 
 
Vet inte riktigt vad äggen är för.. men de såg häftigt ut. 
 

Från trädgården: 
 
 
Middagen på kvällen:
 
Någon speciell byggnad jag gick förbi: 
 
Snackset, godaste!! 
 
Såå mycket bilder, kul ni kollat!!
 
//Klara 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kul att kolla 😍

2019-12-18 @ 21:04:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0